Resebrev 39

Bali

2009-09-16

Då mamma och pappa saknade sina barn så mycket kände de att det var dags att vi kom på besök. Vi var inte sena att hoppa på så den 16 september tog vi, Linda, Carin, jag (Emma) och Thomas, flyget till Bali. Efter 24 timmars flygning möttes vi på flygplatsen i Denpasar. Det blev ett kärt återseende med massor av kramar. Vi blev dock ganska förvånade då pappa berättade att vi skulle fortsätta med bil i ca 3 timmar till Lovina. Vi var redan väldigt trötta efter resan men det var bara att sätta sig i bilen som de hyrt med egen chaufför. Vi fick dock en härlig resa tvärs över ön med utsikt över risfält och vulkaner.

Väl framme i den lilla byn Lovina checkade vi in på ett litet hotell som mamma och pappa hittat åt oss. 30 kronor per person och natt tyckte vi var ett helt ok pris. Efter att vi lämnat våra saker på rummet gick vi ut och åt. Det var inte bara hotellrummet som var billigt. Efter en fantastisk måltid med grillad tonfisk blev vi mycket nöjda när notan kom in. 15 kronor för denna fantastiska måltid. Vi insåg alla att vi kommer trivas toppen på Bali.
Livet i Lovina gick i lugnets tecken. Vi simmade varje dag ut till båten där vi kunde bada, sola och prata om alla händelser sen vi sågs sist. På kvällarna unnade vi oss underbara middagar, ibland med dansuppvisning.

Lovina är känt för sina delfiner och vi bokade en tur på söndag morgon. Klockan 6 kom de och hämtade oss. Vi satte oss i en av deras stockbåtar och åkte ut. Vi blev väldigt förvånade då vi insåg att det kryllade av turister i olika båtar. Lovina som annars är ganska dött kryllade helt plötsligt av turister. Vi började inse att det antagligen inte skulle bli det slags mötet med delfinerna som vi trott. Istället körde alla båtarna runt och letade efter delfin. När någon såg en stackars fena blev det hetsjakt mot dem. Vi lyckades se några fenor och tyckte mest synd om delfinerna som varje morgon får simma i detta inferno. Vi blev väldigt lättade när vår kapten valde att styra tillbaka mot land.

På måndagen tog vi taxi till staden en bit ifrån Lovina. Vi gick på marknad och shoppingmall. Mamma köpte grillad kyckling som vi åt på kvällen i båten. Dagarna förflöt i lugnt tempo med sol, bad, snorkling, god mat och sundowners.

På torsdagen åkte vi på dyk/snorkel tripp. Vi åkte till en nationalpark längst väster ut på ön. Jag och Thomas dök två dyk medan de andra snorklade. Vi fick se otroligt mycket fisk och jag lyckades bli biten av en clownfisk. Vi var mycket nöjda med turen och på vägen tillbaka åkte vi förbi grottor som var proppfulla av fladdermöss.

På fredagen ville Thomas lära sig laga balinesisk mat. En kock hämtade oss och tog med oss till hans hem. Där fick Thomas hjälpa till att laga till vår middag. Vi andra underhöll oss med att kolla in omgivningarna och spela badminton med barnen i familjen. Maten blev fantastiskt god och Thomas fick högsta betyg för sin insats.

På lördagen åt vi frukost tillsammans för att sen säga adjö. Ledsamt avsked men vi var alla mycket nöjda med vår tid tillsammans. Vi tog en taxi till Kuta där vi spenderade våra två sista dagar med bad och sol.

Vi vill tacka mamma och pappa för resan och en underbar tid tillsammans.
Emma