Resebrev 23

Cartagena 2

2007-12-23

Hej alla läsare av våra resebrev. Vi har nu kommit tillbaka till Cartagena efter ett halvår hemma i Sverige, ett halvår som gick otroligt fort.

Vi landade på Landvetter flygplats den 3 juni på kvällen och blev mötta av våra vänner som körde oss hem till vår ena dotter där vi träffade vårt kära barnbarn som vuxit otroligt mycket sedan vi var hemma senast. Nästa dag träffade vi resten av våra barn och åkte sedan hem till Hönö och vårt hus som varit övergivet sedan i januari men allt var OK förutom gräset som var nästan en meter högt. Efter gräsklippning vidtog lite annat underhåll av huset såsom målning av ett par fönster samt fixa ett nytt staket till balkongen. Vi åkte också runt och hälsade på släkt och vänner.

Milla gick tillbaka till sitt arbete och jag hade också turen att få tillbaka samma jobb som jag hade förra gången som vi var hemma och det var mycket roligt att få träffa mina arbetskamrater igen. Nu fick jag lite struktur på dagarna med jobb två dagar i veckan och fixa allt annat som skulle göras innan vi åker tillbaka till Colombia.

Som sagt så rusade tiden iväg och dagen för vår avresa närmade sig. Det mesta var nu klart med allt som vi skulle ha med oss ner så det packades i väskor och vägdes och packades om så att vi inte skulle få övervikt på någon väska. Vi fick också hyrt ut huset till ett ungt par så det bekymret var också över. Vi hade en avskedsfest hemma hos Emma o Stefan i deras nya lägenhet med våra vänner strax innan vi skulle åka tillbaka till Colombia.

Resan till Cartagena gick bra, inga förseningar och inget försvunnet bagage. När vi landade och klev av planet slog värmen till med full kraft. Efter att ha tillbringat den mesta tiden i luftkonditionerade utrymmen så var fukten och värmen överväldigande. Vi tog in på ett hotell den första natten och åkte ut till varvet nästa morgon. Vi var mycket spända på hur båten skulle vara. Till vår överraskning så var båten i mycket gott skick. Det var bara ett tunt lager av damm som samlats på alla plana ytor och som var lätt att torka bort. Inget mögel eller hemska insekter fanns ombord. Vi jobbade i en vecka med tvätt och målning av båten och det var jobbigt i början men efter hand vande vi oss vid värmen och arbetet gick lättare. På fredag eftermiddag var det sjösättning och det gick bra också. Efter kontroll av motor och att inget läckage var så backade vi ut ur dockan och satte kurs upp mot ankarplatsen. Det var mycket båtar i viken men vi hittade en plats där vi lät ankaret gå. Det var skönt att ligga på svaj igen och låta vinden svepa genom båten via skylighten.

Nu skulle resten göras. Fyllas vatten och diesel. Vi träffade gamla seglarvänner och det blev mycket socialt umgänge på kvällarna. Genom gamla seglare som varit här länge träffade också colombianer som vi bland annat blev hembjudna till.

Här pyntas för fullt till jul med otroliga juldekorationer på balkonger och i trädgårdar. Hela Cartagena är upplyst med strålkastare som ger ett blåaktigt sken på byggnaderna. I en trädgård står en tomte i naturlig storlek och sjunger och dansar vilket ser mycket komiskt ut.

Vi firar jul här tillsammans med andra skandinaver den 24 och den 25 firar vi jul tillsammans med amerikanarna. Vi får ha seglarklubbens lokal och kök till vårt förfogande vilket gör det lättare med mat och umgänge. Den 26 eller 27 december drar vi vidare mot San Blas och då får vi lite svårare med kontakten.

Vi har det hursomhelst mycket bra här i Cartagena men vi längtar nu efter kristallklart vatten och vita stränder där vi kan bada hur mycket vi vill.

Milla och jag önskar er en god jul samt ett gott nytt 2008.

Milla o Hans på Blue Marlin

Resebrev     Tillbaka     Nästa